Standardværdier for salt og pH

​​​​​Fødevarestyrelsen har indlagt følgende standardværdier for fødevarekategorierne i beregningerne. Hvis man svarer 'Nej' til at have tilføjet salt eller ændret pH-værdien tager beregningerne udgangspunkt i disse standardværdier.​


Fødevarekategorier ​pH-værdi​​ Salt i vand %
Oksekød, lam & vildt 5,8 ​1
Fjerkræ 6,5 ​1
Svinekød 6,1 ​1
Fisk ​6,5 ​1
Kødpålæg 6,0 ​3
Fiskepålæg 6,3 ​2
Grød & gryderetter 6,0 ​1
Ris og pasta 6,8 ​0
Grønt & kartofler 6,0 ​0
Fond, supper & sauce 6,5 ​1
Frugt og bær 4,4 ​0
Brød & pizza 5,5 2,5
Retter med æg 7,0 0,5

​​​​​